Известие

Collapse
No announcement yet.

Сменям, сменям, а проблема си остава ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• при мен се оправи, ас направо резнах кабела на 2 см. от буксата и така карам вече година и е направо рай в сравнение с преди.

Comment

• Здравейте,

при мен проблемът с играещите обороти се оправи с изчистване на дросела.

Comment

• Първоначално публикувано от bratignat Покажи съобщение
        Здравейте,

при мен проблемът с играещите обороти се оправи с изчистване на дросела.
        Споко, като се адаптира компа пак ще почне да клати.

Comment

• При мен също се клатят оборотите от 400-500 до 1500 - 1600 на празен ход . Да пробвам ли с изчистване на дросела ?

Comment

• Здравейте, може ли някой да ми каже как изглежда кабела на тоя ПИН15, аз съм с алфа147 1.6 ТС

Comment

• Проблемът не е в пин 15. Някой доста добре го беше описал. Проблемът е някъде в самата кола - я вакуум, я системата за празен ход, ...
              Last edited by NightRider; d.m.y г., 15:17. Основание: уточнение
              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
              0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от vesko_m Покажи съобщение
                Сега разбрах

въпреки това:

така, че отчаяните от това, че са сменили доста неща, че са обиколили доста диагностики и са готови и на отчаяни мерки - само резане на жицата е решението

тя е зелена с бяла ивица и е на единия от двата съединитела на гърба на скоростомера. във форума който цитирам по-горе има снимка как е резната - ако няма ефект лесно може да се запои отново. (дано и на алфите с лев волан да е същия цвят )

едит: оказа се че имало и зелена с черна ивица, пак на 15-та позиция на по-големия съединител - та важна е позицията (т.е. 15), а не толкова цвета.
                http://clubalfaromeo.com/forum/attac...5&d=1218390067

Comment

• Чета чета и почвам сам да си мисля ,че една с една Алфите не си приличат. Всяка си има собсвено мнение за това какви проблеми ще прави и какви не. По едно време и на мен ми клатеше оборотите така , мисля че беше в началото като се здобих с нея. После сама спря да ги клати и реших че се е оправила обаче тази зима взе нещо много да ми харчи в градът и дори ми гаснеше като изключа от скорост (без значение дали съм на газ или бенц). Отидох в Техногас в Бургас. Пича я закачи за компа и след като се оказа че ламбдата е била в авариен режим и е имала нужда от адаптация колата заспа. Сега разходът се оправи и оборотите са стабилни. Ех случва се някой път да изгасне , но това е нормално като искам на по-евтино горивце
                  ALFA 156 1.8 TS 144 hp

Comment

• Първоначално публикувано от dc_massive Покажи съобщение
                    Чета чета и почвам сам да си мисля ,че една с една Алфите не си приличат. Всяка си има собсвено мнение за това какви проблеми ще прави и какви не. По едно време и на мен ми клатеше оборотите така , мисля че беше в началото като се здобих с нея. После сама спря да ги клати и реших че се е оправила обаче тази зима взе нещо много да ми харчи в градът и дори ми гаснеше като изключа от скорост (без значение дали съм на газ или бенц). Отидох в Техногас в Бургас. Пича я закачи за компа и след като се оказа че ламбдата е била в авариен режим и е имала нужда от адаптация колата заспа. Сега разходът се оправи и оборотите са стабилни. Ех случва се някой път да изгасне , но това е нормално като искам на по-евтино горивце
                    Нека всички колеги знаят - газовата не е ли наред първите грешки са ламбда и адаптация. И ги качва постоянно
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от dc_massive Покажи съобщение
                      Чета чета и почвам сам да си мисля ,че една с една Алфите не си приличат. Всяка си има собсвено мнение за това какви проблеми ще прави и какви не. По едно време и на мен ми клатеше оборотите така , мисля че беше в началото като се здобих с нея. После сама спря да ги клати и реших че се е оправила обаче тази зима взе нещо много да ми харчи в градът и дори ми гаснеше като изключа от скорост (без значение дали съм на газ или бенц). Отидох в Техногас в Бургас. Пича я закачи за компа и след като се оказа че ламбдата е била в авариен режим и е имала нужда от адаптация колата заспа. Сега разходът се оправи и оборотите са стабилни. Ех случва се някой път да изгасне , но това е нормално като искам на по-евтино горивце
                      Няма нищо нормално в това колата ти да гасне. Няма значение че е на газ проблема не е в това а в настройката на газовата
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

• Ако си спомняте и аз ИМАХ проблем с оборотите ...даже бях пуснал и тема за това. Аз проблема с оборотите го реших именно с прекъсването( отрязването) на 15-ти пин на километража. Сега си я карам и се държи перфектно. Дори миналата седмица резнах кабела и на един колега от Разград .... и той се оправи. Нищо не ви коства да пробвате като го отрежете.
                        Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Comment

• Първоначално публикувано от gero_records Покажи съобщение
                          Ако си спомняте и аз ИМАХ проблем с оборотите ...даже бях пуснал и тема за това. Аз проблема с оборотите го реших именно с прекъсването( отрязването) на 15-ти пин на километража. Сега си я карам и се държи перфектно. Дори миналата седмица резнах кабела и на един колега от Разград .... и той се оправи. Нищо не ви коства да пробвате като го отрежете.
                          С това рязане прави един проблем временно решен. Но не знаеш кога някой ден ще ти погоди номер
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            С това рязане прави един проблем временно решен. Но не знаеш кога някой ден ще ти погоди номер
                            А защо да му погажда номер ?

Comment

• Съдба .........
                              Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                                А защо да му погажда номер ?
                                Виж тук какво е прерязал:
                                The control unit is equipped with a self-test system that may be used by connecting the unit to connector R10 : this receives signals from pin 11 of connector A of control unit M10 through the tester line. The self-test system also produces the signal for the "injection failure" warning light in the instrument E15 (пин 15) , which comes from pin 12 of connector A of the control unit M10 .
                                The module E15 receives a supply controlled by the ignition (INT) at pin 15 of connector A from the line protected by fuse B11 up to 2/99 or from fuse F4 of the additional fuse box B98B from 2/99; when this earth signal arrives, the "fuel injection fault" warning light comes on.

Е15 - оборотометър
                                М10 - ЕКУ
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X